Η IONOS πρωτοπορεί στο πεδίο καινοτόμων συστημάτων με drones και σε συνεργασία με τη Robotopia επιχειρεί με αυτόνομα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών για εφαρμογές στη γεωργία.

Η Robotopia ανέπτυξε όλα τα μέρη του drone (hardware) καθώς και όλο το λογισμικό βασιζόμενη στη μοναδική εμπειρία του προσωπικού της και σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για όλες τις βασικές τεχνολογίες.

Κέντρο ελέγχου κάθε συστήματος της Robotopia είναι ένας επίγειος σταθμός βάσης που διαμορφώνεται in situ και προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες. Η απογείωση,  προσγείωση και όλες οι λειτουργείες του σταθμού βάσης είναι αυτοματοποιημένες και δεν απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση, κάτι που επιτρέπει σε κάθε σταθμό βάσης να ελέγχει περισσότερα από ένα drone, με ασφάλεια και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Συγκεκριμένα, ο επίγειος σταθμός βοηθά το drone να προσγειωθεί επιτυχώς και με ακρίβεια, ευθυγραμμίζει το drone μετά την προσγείωση και το ενσωματώνει στην υποδομή εδάφους για αυτόματη πλήρωση του ψεκαστήρα με υγρό καθώς και για αυτόματη αντικατάσταση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών.

Στο οικοσύστημα της Robotopia τα drones επιχειρούν συνεχώς, αυτόνομα και καθολικά χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση σε κανένα επιχειρησιακό στάδιο.

Την παρουσίαση των αυτόματων συστημάτων drone θα την βρείτε και στο περιοδικό AGRO.TEC #7 Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2022.

αυτόνομες πλατφόρμες κοχλίας